Pasca poloneza

de CatalinaAlice in Prajituri, 7 Apr 2014 | 5146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 gr margarina sau unt
  • 2 linguri cacao zahar vanilat
  • 1 pahar lapte un plic praf de copt
  • Pt umplutura
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 80 gr margarina pt creme sau unt zahar vanilat coaja rasa de lamaie si portocale
  • 2 linguri faina
  • 100 gr stafide inmuiate in rom sau coniac
  • Pentru glazura:
  • o tableta ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Freci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai consistent.Freci untul cu galbenusurile si cu zaharul. adaugi branza, faina si mirodeniile.La final, adaugi albusurile batute spuma si stafidele.Ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina sau hartie de copt.

Pui 3/4 din aluat si dai la cuptor pana se intareste( circa 10 min),adaugi apoi branza si restul de aluat deasupra trebuie sa stea in jur de 40 min.Dupa ce sa racit bine se "orneaza" deasupra cu ciocolata topita si se lasa pe a doua zi

.E foarte buna atunci cand ciocolata se intareste si se formeaza o crusta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca poloneza 309711
retete culinare - Pasca poloneza 309712
retete culinare - Pasca poloneza 309713
retete culinare - Pasca poloneza 309714
retete culinare - Pasca poloneza 309715
retete culinare - Pasca poloneza 309716

COMENTARII (11)

CatalinaAlice 1

08.04.2014, 16:00

nico 72..eu am folosit un pahar normal de suc(ceva mai inaltut,cred ca de 250)

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:59

nico_72 1

06.05.2014, 15:19

Multumesc pentru raspuns !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21