Pasca poloneza

de Xandrinne in Prajituri, 18 Mai 2014 | 1788 vizualizari

 

Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, cea poloneza. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :)
Reteta e de pe blogul Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom; apoi le-am scurs).
  • Glazura:
  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.

Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.
Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.

Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.

Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.

Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.

Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.

Decoram dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca poloneza 320208
retete culinare - Pasca poloneza 320209
retete culinare - Pasca poloneza 320210
retete culinare - Pasca poloneza 320211
retete culinare - Pasca poloneza 320212
retete culinare - Pasca poloneza 320213
retete culinare - Pasca poloneza 320214
retete culinare - Pasca poloneza 320215
retete culinare - Pasca poloneza 320216
retete culinare - Pasca poloneza 320217

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:41

Inundatie ....

Xandrinne 1

20.05.2014, 22:20

babi5 1

21.05.2014, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S