Pasca traditionala cu branza si smantana

de Rux in Prajituri, 24 Apr 2011 | 6255 vizualizari

 

O pasca pufoasa si foarte gustoasa...am pornit sa fac aluatul de cozonac dupa reteta
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-20299.html ianculubita, multumesc...

Paste Fericit dragii mei bucatarasi deosebiti!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
Crema de branza:
  • 1 kg branza vaci
  • 500 gr smantana mai grasa
  • 5 linguri gris
  • 7 oua
  • 400 gr zahar
  • arome:
  • coaja de portocala,
  • vanilie
  • esenta de rom-o lingura
  • un praf sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza si smantana:

Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.

E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.

Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.

Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim( vanilia, coaja de potocala sau lamaie).

Se pune si cate putin iaurt pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.

Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini. Eu nu l-am framantat foarte mult, maxim 20 de minute si a iesit un aluat incredibil de pufos...

Se lasa la cald (acoperim vasul cu o folie sau un prosop), pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).

Intre timp se pregateste umplutura de branza delicioasa:

Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul, smantana, grisul, aromele si albusurile batute spuma.

Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.

Eu am asezat o foaie nu foarte groasa dintr-o bucata, apoi deasupra de jur imprejur am impletit o coronita, am turnat o parte din branza si deasupra am facut o cruce.

Am mai lasat la crescut in jur de 30-40 de minute, am uns cu galbenus si am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute( acum in functie de cuptor e bine sa verificati si sa lasati cat este necesar).

Mie pasca imi place mai dulce daca vi se pare prea mult zahar puneti mai putin.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca traditionala cu branza si smantana-0
Pasca traditionala cu branza si smantana-1

COMENTARII (51)

lia maria

lia maria 1

29.04.2011, 19:14

tare buna trebue sa fie si arata grozav de bine

Rux

Rux 1

29.04.2011, 19:19

Multumesc Lia draga mea

adry88

adry88 1

15.05.2011, 11:54

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!