Pasta alla Portofino cu prosciutto

de mihaelar63 in Paste, 24 Ian 2015 | 3963 vizualizari

 

Saptamana aceasta am fost in mare pofta de paste . Desi nu as fi dorit sa consum atat de des, mereu am dat peste tot doar de retete inedite cu paste .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr tagliatele cu ou
  • 300 gr prosciutto
  • 300 gr fasole verde - optional
  • 3 cartofi fierti
  • 4 linguri pesto cu busuioc
  • 4 linguri smantana
  • fulgi chili
  • sare
  • busuioc verde
  • rosii pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta alla Portofino cu prosciutto:

Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg .

Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile  grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei .

Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si se trag la tigaie impreuna cu prosciutto .

Se adauga pesto , smantana si se amesteca cu tagliatelele .Amestecarea se face cu blandete ca pastele sa arate frumos ,, imbracate '' cu sosul catifelat .

Reteta prevede si fasole verde -fideluta dar eu nu am pus .

Gustati si adugati sare daca este nevoie .

Presarati chili deasupra pentru a da nota picanta .

Serviti tagliatelele cu busuioc verde si rosii .

 

TIPS-URI

1

Noua ne place mult pesto cu busuioc si am adugat suplimentar .

2

Reteta prevede si fasole verde , eu nu am pus . In plus avand disponibil prosciutto mi-am zis ca merge ...:d

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta alla Portofino cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

26.01.2015, 09:30

Nebunie!!

mena29 1

26.01.2015, 20:22

Vai Mihaela,ce departe de mine stai !

mihaelar63 1

26.01.2015, 23:06

Mena daca stai bine la drum in 2 ore si un pic esti la mine .pesto mai am , restul gasim

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu Sos Pesto