Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

de hanna in Vita, 28 Iul 2015 | 2960 vizualizari

 

Daca ajungeti in vacanta in Maroc, Tunisia sau Egipt, nu ratati ocazia de a merge la cumparaturi in pietele mari de legume, condimente in saci si fructe. E o oaza de gustari :)
Aduceti cu voi ingrediente si mancaruri uscate : couscous, orz ( tlitli), pasta bullets ( aish, berkoukes in limba natala). Nu veti avea nici un regret, retetele se gasesc din plin.

 

INGREDIENTE

  • 8 cani de apa ( mai adaugati daca va place mai subtire )
  • 2 linguri ulei
  • cuburi din carnita de vita ( se pot omite sau inlocui cu pui)
  • 2 cartofi taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1/5 naut din conserva sau proaspat inmuiat peste noapte
  • 1 cana de bors
  • 2 rosii coapte bine sau bulion
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi intregi
  • patrunjel tocat dupa gust
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 cana de pasta bullets
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita:

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. 

Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets. 

Am inchis capacul si am lasat 45 minute la foc mic pana cand a iesit presiunea, a scazut apa si a ramas un sos picant ( am pus boia iute) si am reusit sa deschid capacul. Daca e nevoie, mai adaugati apa ca sa nu se lipeasca mancarea cand vin puse pastele, care se umfla si iau si ele din sos. 

Daca sunteti multumit de sos si de gust, adaugati pasta bullets si invartiti cu o lingura de lemn, inchideti capacul si mai lasati 10 minute la foc mic. 

Serviti cu patrunjel proaspat tocat. 

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga pasta bullets la sos, clatiti-le in apa rece si puneti-le la stors. Ca si orezul ele sunt acoperite intr-un praf de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu legume inabusite si cascaval