Pasta de cartofi

de andreea_nagy in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 5551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi de marime medie
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei grasi ( ce culoare preferati )
  • 150. gr. salam sau sunca
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml. ulei
  • frunze de patrunjel
  • condimente : sare , piper , delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de cartofi:

Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare .

Pana cand fierb cartofii , se curata salamul de coaja si se taie cubulete marunte , ardeii se spala si se taie la fel ca si salamul iar ceapa se curata de coaja , se spala si se taie marunt sau se razuieste (dupa preferinte).

Cand cartofii sunt fierti se iau de pe foc , se scurg de apa si se pun intr-un castron.  Asa fierbinti se mixeaza ca si un piure si apoi se lasa la racit.

Peste piureul racit se adauga ouale , mustarul si incepe sa se mixeze turnand putin cate putin uleiul ( ca si la maioneza ) . 

Dupa ce s-a incorporat tot uleiul , se adauga zeama de lamaie , salamul , ardeiul, ceapa , verdeata si condimentele dupa gust si se amesteca bine .

TIPS-URI

1

Este o reteta potrivita pt. micul dejun si este delicioasa servita pe paine prajita alaturi de rosii proaspete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marcela1979 1

22.11.2013, 11:25

foarte buna intradevar .Bine ai venit!

andreea_nagy 1

22.11.2013, 14:53

Multumesc tuturor !!

Raisha 1

24.11.2013, 19:19

foarte bine arata! nu am mai incercat asa cva dar mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde