Pasta de dovlecei

de Angelina_Elena in Jamie Oliver, 17 Iul 2013 | 3827 vizualizari

 

Reteta a la Jamie Oliver, vazuta la Julie!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei subtirei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coditele de la 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.

Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca.

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine.

Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un capac.

Amestecam la fiecare  5 minute timp de 20 de minute, asigurandu-ne ca dovleceii nu se prind de tigaie.

Gatind cu capacul, dovleceii vor lasa zeama si nu se vor prinde de tigaie.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, oprim focul.

Pasam dovleceii cu blenderul, adaugam usturoiul pisat, asezonam cu sare si piper, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si amestecam usor.

Lasm sa se raceasca, apoi o dam la frigider.

Se serveste cu rosii, castraveti...ce doreste fiecare!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cumparati dovlecei mici si tari, pentru o aroma mai intensa.

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

18.07.2013, 13:17

multumesc Rocsi!

Reteta-Video 1

18.07.2013, 13:36

O sa o incerc pentru a arata excelent!

Angelina_Elena 1

18.07.2013, 18:39

Multumesc Ina, sper sa iti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D