Pasta de masline cu ierburi aromate

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 3320 vizualizari

 

Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate, care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…
Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca, ci totul se transforma…am preparat o pasta super, delicioasa! Incercati si voi…

 

INGREDIENTE

 

  • 200g masline negre fara samburi
  • 200g praz, partea verde
  • 100ml ulei de dovleac
  • ½ lingurita chimion macinat
  • Cimbru proaspat
  • Busuioc proaspat
  • Menta proaspata
  • Piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de masline cu ierburi aromate:

 

Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele. Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si adaugam plantele aromate pe care le tocam grosier. Lasam putin sa se racoreasca si transferam compozitia intr-un blender. Lasam la tocat, pana se obtine pasta.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de masline cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei cu sos de rosii si parmezan