Pasta de naut cu ardei copt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2015 | 6666 vizualizari

 

Reteta se aseamana cu hummus-ul cunoscut de cei mai multi dintre voi, doar ca am simplificat si mai mult reteta, iar ca si plus am adaugat ardei capia copt. Astfel de paste tartinabile le fac destul de des, sunt foarte hranitorae, nautul contine proteine si este un bun inlocuitor al carnii, al mezelurilor de fapt, pe care le folosim cel mai des la sandvisuri.Serviti cu paine, prajita sau nu, alaturi de salate, dar mie mi-a placut cel mai mult cu chipsuri tortilla.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva naut(200 gr bob)
  • 4 ardei capia copti
  • sare si fulgi de chili rasniti dupa gust
  • 2 linguri pasta tahini
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu ardei copt:

Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am blenduit la viteza mare pana totul s-a maruntit foarte bine. Am curatat peretii vasului cu o spatula si am blenduit totul pana nu am avut bucatele mari ramase. Am redus viteza robotului si prin spatiul accesibil am turnat uleiul in fir subtire, apoi pasta tahini, sare si fulgi de chili rasniti. Cand totul a capatat consistenta unei paste fine am oprit robotul. Am potrivit de gust, daca mai era nevoie, am adaugat patrunjelul tocat fin din cutit, am amestecat, am lasat la rece pentru 30 minute si am servit. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

daca nu va plac conservele, puneti naututl cu putin bicarbonat si apa, si-l lasati peste noapte sa se umfle. Apoi il fierbeti pana bobul este bine fiert

2

am folosit ardei capia in otet de la borcan...fiind putin acri nu a necesitat adaos de zeama de lamaie

3

patrunjelul este optional, deaca nu va place nu-l puneti sau puteti sa-l adaugati de la inceput in robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hummus bil tahini