Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Puteti folosi naut din conserva sau fiert de voi. Eu am luat de Lidl o punga de 1 kg de naut si am fiert jumate din el . Din 250 grame am facut humus acum ceva vreme , iar 250 grame de naut fiert l-am pus in punga la congelator.
Acum i-a venit timpul sa-l folosesc asa ca l-am scos si l-am incalzit intr-o oala cu apa pentru a-l improspata.
Mod de preparare pasta de naut :
Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.
Porniti blenderul pana se face o pasta moala si fina .
Gustati si asezonati daca mai trebuie .
Puneti pasta pe un platou si stropiti cu ulei de masline din abundenta .
Este foarte bun servit cu lipii facute in casa .
Mod de preparare lipii
Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric, boia si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .
Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta .
1
lipiile se pot pastra in frigider in punga inchisa ermetic
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult