Pasta de ridiche neagra

de anca_rm in Salate, 10 Oct 2013 | 3578 vizualizari

 

Ridichea neagra este cunoscuta inca din Egiptul antic si a fost introdusa in Europa de catre romani . Are efecte benefice continand vitamina B si C , calciu iod, magneziu, fier .
Este recomandata in litiaza biliara , insuficienta renala ,afectiuni pulmonare, tuse, reumatism , boli de piele, alergii si probabil mai sunt si altele
Ajuta digestia si este un laxativ natural .

Nu este o reteta deosebita si nici grea , dar am zis ca poate e utila cuiva .

 

INGREDIENTE

  • 1 ridiche neagra
  • 200 gr smantana
  • sare
  • 2 lunguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ridiche neagra:

Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).

Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam uleiul de masline si smantana . Amestecam bine si acum se poate gusta de sare . Punem pasta la frigider .

Se serveste pe paine .

Daca se doreste in loc de smantana se poate face maioneza , eu personal evit maioneza .

 

RETETA IN IMAGINI

Pasta de ridiche neagra-0
Pasta de ridiche neagra-1
Pasta de ridiche neagra-2
Pasta de ridiche neagra-3
Pasta de ridiche neagra-4
Pasta de ridiche neagra-5

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.10.2013, 19:35

Laura

Bunica 1

10.10.2013, 19:46

Buna pasta de ridiche!

Rocsi 1

10.10.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04