Pasta de rosii

de Rocsi in Bulion, 6 Sep 2011 | 13607 vizualizari

 

Sincer nu stiam cum sa denumesc reteta. Nu e nici suc de rosii, dar nici bulion ca nu e asa gros, si consider ca denumirea de pasta e cea mai indicata.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg rosii
  • 2 linguri rase sare mare
  • piper macinat (sau boabe)
  • 4-5 foi de dafin
  • circa 1 canita mica de ulei
  • frunze de telina, busuioc, marar sau alte plante aromatice (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba.
Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini.
Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in blender, pana obtinem o pasta. Le puteti trece si prin masina de separat seminte.
Intr-o cratita mai groasa, de preferat de tuci, punem uleiul.
Adaugam rosiile pasate si fierbem sucul la foc potrivit.
Dupa circa 20 de minute, presaram sare, piper si foile de dafin rupte bucatele.
Lasam pe foc sucul de rosii pana capata o consistenta grosuta. Eu il fac dupa ochi, dupa cum imi place.
Spalam niste sticle cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Cand este gata sucul de rosii, inchidem aragazul si il punem fierbinte in sticle. Strangem bine capacele.
Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.
A 2 a zi le ducem la loc racoros.
PS: Acest suc de rosii il puteti pregati simplu sau cu ierburi aromatice, depinde doar de gustul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.09.2011, 13:58

- gabitza
-multumesc horia
- eduard

kamy 1

09.09.2011, 20:11

la rosii fac alergie vreo luna glumesc tare bun si iarna-i lunga

Rocsi 1

10.09.2011, 10:42

da e bun,dar eu am facut putin asa,ca a adus mama cateva rosioare si era pacat de ele...cred ca ai alergie la facut,ca din ce am inteles ai cam muncit la mosie..harnicuta de tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii