Pasta de vinete cu chimen si iaurt

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2010 | 3055 vizualizari

 

Este o pasta fina, aromata, putin picanta si care merge de minune cu rosii grase de gradina.
Avem un vecin care se ocupa de gradinarit, cultiva legume si foloseste doar ingrasamant natural. Produsele sunt delicioase, din primavara si pana toamna tarziu, este furnizorul nostru de vitamine. Atasez si o fotografie cu “cosara cu paradaisa” pe care tocmai am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 3 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel sau  marar(pt. ornate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete cu chimen si iaurt:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5 minute.

Servim preparatul fierbinte sau rece, decorat cu verdeata impreuna cu cu bastonase din paine, putin prajita si felii de rosii.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Pasta de vinete cu chimen si iaurt-0
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-1
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-2
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-3
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-4
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-5
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-6
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-7
Pasta de vinete cu chimen si iaurt-8

COMENTARII (7)

mena29

mena29 1

15.08.2010, 08:46

adry88

adry88 1

08.05.2011, 16:17

Valclaudia

Valclaudia 1

19.09.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!