Pasta orientala

de Rux in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 859 vizualizari

 

N-am stiut cum sa-i spun astfel incat sa nu fie prea lung titlul. Un aperitiv delicios pe baza de castraveti, iaurt, usturoi, avocado si tahini, pe care l-am servit cu lipie de casa libaneza...o minunatie :) Il recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete mare
  • 1 avocado copt
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 3-4 linguri pasta de susan ( tahini)
  • un praf de turmeric
  • sare
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta orientala:

Curatam castravetele, il dam pe razatoare, il stoarcem print-o sita de zeama si-l amestecam cu usturoiul zdrobit si cu avocado dat pe razatoarea fina.

Adaugam sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline, omogenizam bine totul si punem apoi iaurtul si turmericul.

La sfarsit  vom pune tahini si vom amesteca bine.

Adaugam semintele de susan, potrivim gustul de sare si ornam dupa dorinta si inspiratie.

Servim cu lipie libaneza si ne bucuram de un parfum de Orient la noi acasa, simplu nu-i asa? :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta orientala 303281
retete culinare - Pasta orientala 303282
retete culinare - Pasta orientala 303283
retete culinare - Pasta orientala 303284
retete culinare - Pasta orientala 303285
retete culinare - Pasta orientala 303286

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

kukibella 1

13.03.2014, 11:53

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:41

De incercat!

gaby_gabytza 1

14.03.2014, 11:15

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55