Pastai la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 14 Iul 2011 | 53628 vizualizari

 

Nu am mai pus de ceva ani,pentru ca ultima oara cand a pus mama ,nu stiu ce s-a intamplat dar toate borcanele au fiert.Acum mi-a dat reteta o vecina si mi-a zis ca imi garanteaza 100% ca vor tine..am pus doar cateva borcanele ,de proba,si daca peste o saptamana vad ca sunt in regula,atunci mai pun!

 

INGREDIENTE

  • pastai(nu pot sa va dau cantitatile exacte,eu am facut dupa ochi)
  • sare mare
  • aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai la borcane pentru iarna:

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.

intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf de sare mare.

cand apa incepe sa fiarba,punem pastaile si le dam cateva clocote(nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi.le incercati si le lasati sa fie putin tari).

le scoatem cu o paleta intr-un bol,iar apa o aruncam.

spalam borcanele cu apa fierbinte si le scurgem bine.

asezam pastaile in borcane.

acum pregatim apa cu sare.

la 1 litru de apa rece punem o lingura cu varf de sare.

invartim pana ce sarea se topeste.

punem apa sarata peste pastai ,iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.

infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.

le asezam intr-o oala,si punem apa rece,cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.

deasupra punem un prosop curat de bucatarie,apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute(20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).

cand sunt gata le scoatem din oala,le lasam sa se raceasca ,apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastai la borcane pentru iarna-0
Pastai la borcane pentru iarna-1
Pastai la borcane pentru iarna-2

COMENTARII (28)

marcela1979 1

15.07.2011, 11:44

sper sa ti stea

Rocsi 1

15.07.2011, 21:46

multumesc carla

Rocsi 1

19.07.2011, 20:25

am venit sa va zic,ca dupa o saptamana,pastaile sunt foarte bune si au stat...deci e buna reteta..azi am mai pus o tura de cateva borcane daca am vazut ca totul este in regula!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04