Paste a la Bucataras

de Gusti in Penne, 16 Mar 2009 | 4973 vizualizari

 

Intrebare. Ce faci cind nevasta iti zice pe la 10 seara ca-i e foame? Variante de raspuns: 1. Iti vezi linistit de navigatul pe net. 2. Te prefaci ca-ti place filmul de la televizor. 3. Sari repede si fugi la bucatarie sa-i pregatesti ceva.

In cazul in care alegeti ultima varianta, stiu ca sinteti putini care faceti asta :))), atunci va ajut cu o reteta excelenta, care se prepara in 15-20 de minute.

 

INGREDIENTE

  • penne
  • citeva rosii uscate (pastrate in ulei cu condimente)
  • usturoi Dujardin tocat
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • brinza
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste a la Bucataras:

Deci. Viteza maxima spre bucatarie. Puneti repede un vas cu apa la fiert pe foc normal, cautati pastele in dulapior si turnati cit pentru o portie - doua in vasul cu apa, lasindu-le sa fiarba, dar nu pina se inmoaie de tot.

Scoateti din frigider borcanasul cu rosii uscate (eh, m-ati prins aici. Era premeditata treaba :)). In fine, sa-l cumparati ca merita sa-l aveti prin frigider), puneti rapid o tigaie la foc mititel pe aragaz si turnati putin ulei din borcanelul cu rosii uscate in ea.

Feliati rosiile uscate, pregatiti usturoiul din plicul Dujardin (v-am mai zis ca e foarte practic sa-l aveti in congelator, va scuteste de migaloasa munca de curatare a cateilor de usturoi, cei care uneori sint enervant de mici).

Cind pastele sint facute, le scurgeti intr-o sita de apa si le puneti la foc mic in tigaia deja incalzita. Adaugati rosiile, usturoiul, piper macinat, poate si putin chili, un virf de lingurita de cimbru (si ce mai vreti voi). Le amestecati 4-5 minute si apoi le puneti pe o farfurie. Adaugati brinza taiata cubulete si citeva masline (mie imi plac cele verzi cu cimbru).

Iese ce vedeti in poza asta. Se pune alaturi si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste a la Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ligia Bxl 1

04.02.2011, 09:04

bun rau

diaconta 1

30.06.2011, 21:32

sau ....poti sa-i explici ca,pentru binele ei ar fi bine sa nu manance la ora aceea tarzie

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese