Paste all' arrabiata

de retetele_tinei in Spaghete, 23 Dec 2015 | 3305 vizualizari

 

Stiti ca eu n-am mai facut niciodata paste all'arrabiata? Chiar daca noi suntem consumatori inraiti de paste, pe acestea le-am dat deoparte pentru ca m-am gandit tot timpul ca sunt prea picante si poate lui Razvanica nu-i vor placea, dar si spun un dar mare, au fost tare bune si n-am avut nici obiectii la adresa lor.  :)


Sa va fie de bine!!!

 

INGREDIENTE

  • 300g paste scurte (rigatoni, penne, spirale)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii cubulete
  • parmezan dupa gust
  • patrunjel verde
  • chilli dupa gust
  • sare
  • piper
  • bususioc
  • oregano
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste all' arrabiata:

Cand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul. 

Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de masline intr-o tigaie.

Daca apa incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert. Pastele se vor fierbe "al dente" intotdeauna.

 Cand uleiul de masline e incins se pun la calit ceapa si usturoiul, pentru cateva momente, apoi se adauga rosiile din conserva, sare, piper, rozmarin, chilli, busuioc si oregano. Sosul se lasa la fiert pentru 5-6 minute, apoi se ia de pe foc tigaie, iar daca pastele sunt fierte si scurse de apa, se amesteca cu pastele.La sfarsit, se presara parmezan si patrunjel tocat. Se servesc imediat, cu grija doar pentru ca sunt PICANTE! :) 

Pofta buna va doresc!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste all' arrabiata 418425
retete culinare - Paste all' arrabiata 418426
retete culinare - Paste all' arrabiata 418427

COMENTARII (2)

Bya Ralu 1

23.12.2015, 19:32

delicioase

Rocsi 1

23.12.2015, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D