Paste alla bolognese

de Brindusa in Fusilli, 16 Apr 2011 | 3513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita, tocata
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin
  • 1 cutie mica pulpa de rosii Cirio
  • 1 lingurita maghiran, busuioc, oregano
  • sare, piper dupa gust
  • paste, fierte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla bolognese:

Toaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie

Adauga carnea tocata 

Amesteca si lasa la foc mediu pana ce tot sucul s-a evaporat.

Pune vinul si ierburile uscate

Amesteca si lasa la foc mic 7-8 minute (sa se evapore lichidul)

Adauga rosiile. Amesteca bine

Da focul foarte mic, pune un capac si gateste carnea 2-3ore. Stiu ca pare mult, dar acesta este secretul unui sos alla bolognese reusit. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti pune putin vin sau apa. 

Spre sfarsit, pune pastele la fiert. 

Pune sare si piper dupa gust si serveste paste cu sosul de carne si o salata. Pofta buna.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paste alla bolognese-0
Paste alla bolognese-1
Paste alla bolognese-2
Paste alla bolognese-3
Paste alla bolognese-4
Paste alla bolognese-5
Paste alla bolognese-6

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

17.04.2011, 13:21

divainbucatarie

divainbucatarie 1

18.04.2011, 09:59

sweetjolly77

sweetjolly77 1

09.01.2012, 10:02

Astazi fac pasteee!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!