Paste alla napoletana

de Gusti in Spaghete, 30 Iun 2011 | 19978 vizualizari

 

Am preparat reteta de paste alla napoletana tras de mineca de busuiocul proaspat din frigider si de usturoiul nou luat din piata de la o mamaica ... Chiar acum primesc felicitari ... "Excelente sint" striga din sufragerie Irina :)) ... Va recomand sa pregatiti aceasta reteta de Paste alla napoletana ...

 

INGREDIENTE

  • paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
  • 2 cepe medii
  • 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
  • o rosie
  • ulei de masline
  • 2-3 frunze busuioc proaspat
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia 
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de oregano uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).

Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.

Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.

Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.

Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.

Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).

Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./

Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)

 

 

TIPS-URI

1

 In cartea sa "Bucataria lui Antonio Passarelli", simpaticul italian recomanda a fi insotite de un pahar de vin usor, putin fructat, alb sau roze

RETETA IN IMAGINI

Paste alla napoletana-0
Paste alla napoletana-1
Paste alla napoletana-2
Paste alla napoletana-3
Paste alla napoletana-4
Paste alla napoletana-5

COMENTARII (51)

feliciacristea46

feliciacristea46 1

15.02.2013, 22:58

bunaaaaaa, tare !

cristeena20

cristeena20 1

22.04.2013, 14:18

Wow..un deliciu!!!!!la favorite cu ele!!!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

06.06.2013, 15:09

Trebuie sa le prepar neaparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24