Paste alla napoletana

de Angelina_Elena in Paste, 13 Iun 2013 | 2262 vizualizari

 

By Bucataras! Simplu de facut, dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (de preferat fettuccine, dar eu nu am avut)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa rosie medie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 conserva mica de rosii in bulion
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • 1 varf cutit oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.

Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.

Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.

Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi. Adaugam si sucul de rosii din conserva si lasam sosul sa scada la foc mic.

Punem intr-o oala apa la fiert pentru paste, si adaugam in ea putin ulei si sare.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam 8-10 minute, sa fie al dente.

Peste sos punem 2-3 linguri din apa in care s-au fiert pastele, condimentam cu sare, piper si oregano si lasam sa scada putin sosul.

Inainte de a amesteca sosul cu pastele scoatem cateii de usturoi.

Pastele fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi le adaugam peste sos, amestecam, mai lasam 1-2 minute apoi oprim focul si dam de-o parte.

Adaugam busuioc proaspat, tocat fin, apoi servim!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folosim paste fara ou, obtinem un preparat de post foarte gustos!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste alla napoletana 236235
retete culinare - Paste alla napoletana 236236
retete culinare - Paste alla napoletana 236237
retete culinare - Paste alla napoletana 236238
retete culinare - Paste alla napoletana 236239
retete culinare - Paste alla napoletana 236241

COMENTARII (35)

Sim0na 1

14.06.2013, 11:23

De-ar fi dupa mine as papa paste cel putin odata pe saptamana.. Da` ce ma fac cu ardeleanu meu?!

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Simo

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L