Paste alla puttanesca cu dovlecei

de simona72 in Spaghete, 14 Mar 2013 | 3826 vizualizari

 

Imi plac pastele in mod deosebit pt ca le poti combina dupa bunul plac si dupa ce ai in casa si pt ca se fac f repede. Reteta originala nu are dovlecei...dar exact ce va spuneam, nu sunt reguli stricte cind vine vorba de paste, doar gustul conteaza....

 

INGREDIENTE

  • spaghetti sau orice alte paste(eu am avut tagliattele)
  • 2 dovlecei micuti
  • pt sos:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un ardei iute
  • o cutie de rosii in suc
  • o lingura capere
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos pesto
  • 2 felii bacon sau sunca praga am avut eu
  • pt decor:
  • felii de mozzarela
  • o rosie
  • jumatate de lingurita rozmarin
  • cascaval ras pt servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla puttanesca cu dovlecei:

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, ii taiem felii si ii prajim intr-o tigaie gril. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Facem sosul: punem tigaia pe foc cu uleiul, taiem baconul sau sunca feliute si le prajim usor, adaugam usturoiul si ardeiul iute taiate marunt, lasam 1 minut,adaugam rosiile date prin robot si sucul de la rosii, sosol pesto, caperele, sare, piper.

Pastele fierte  le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline, peste paste punem sosul, le amestecam putin sa se intrepatrunda sosul cu pastele, deasupra punem feliutele de dovlecei(daca sunt prea mari le taiem in jumatate), rosia taiata cubulete, mozzarela taiata si ea cubulete, presaram putin rozmarin si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.

Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla puttanesca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

portiadelumina 1

14.03.2013, 13:45

După ce m-am frect la ochi de vreo două ori, ca să nimeresc bine titlul am văzut apoi la reţetă că-i vorba de ceva special. Super!

simona72 1

14.03.2013, 15:32

parinte

ianculubita 1

14.03.2013, 15:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghettini cu ton si legume