Paste Carbonara

de simona72 in Spaghete, 24 Mar 2013 | 4817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de bacon
  • 6 ciupercute
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite rase de faina
  • o lingurita rasa de sos pesto
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantina
  • 120 gr paste, eu am folosit spaghetti foarte subtiri
  • pt decor:
  • cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Pastele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, cind este incins punem usturoiul tocat feliute si-l lasam citeva secunde, adaugam baconul taiat feliute, il lasam sa se prajeasca putin iar apoi punem ciupercile taiate feliute. Punem capac si lasam sa se patrunda ciupercile.

Intr-un bol amestecam laptele rece cu faina si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cind sunt patrunse ciupercile adaugam laptele cu faina si amestecam. Cind incepe sa fiarba sosul, se va ingrosa, mai lasam 2-3 minute, adaugam smantina, amestecam pina se va dizolva, sare si piper dupa gust, iar la final putin sos pesto.

Cind sunt fierte pastele le punem peste sos, le amestecam, le lasam sa dea in clocot cu sosul, iar daca este prea gros adaugam putin din apa in care au fiert pastele.

Punem o portie in farfurie, iar deasupra radem cascaval. Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

de preferat era parmezanul peste paste, eu am ras cascaval mai uscat, mai tare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste Carbonara 213683
retete culinare - Paste Carbonara 213684
retete culinare - Paste Carbonara 213685
retete culinare - Paste Carbonara 213686
retete culinare - Paste Carbonara 213687

COMENTARII (13)

Rocsi 1

24.03.2013, 21:29

mamaieelena 1

24.03.2013, 22:57

Andreea Caroline 1

30.03.2013, 00:28

interesanta aceasta varianta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L