Paste Carbonara

de ale_alyanna in Paste, 16 Sep 2013 | 1149 vizualizari

 

ceva gustos si rapid de preparat

 

INGREDIENTE

  • paste 500 g
  • 150 g jambon afumat
  • 4 linguri smantana 20% grasime
  • 6 0ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g cascaval
  • 1 catel usturoi
  • jumatate de ardei verde
  • frunze patrunjel
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita secretul gustului
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Intr-o oala se pun 2 l de apa , o lingurita de sare si 2 linguri de ulei si se pun la fiert. Cand apa da in clocot se pun pastele si se mai lasa la fiert 7-8 minute, in functie de indicatiile de pe ambalaj. Intre timp se taie jambonul si ardeiul cubulete mici, usturoil il taiem feliute subtiri .

Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei. Cand acesta s-a incins punem ardeiul taiat cubulete mici il lasam un pic la calit.Pe urma adaugam usturoiul si la final jambonul. Cand acestea s-au calit le tragem deoparte.

Intr-un bol amestecam galbenusurile, smantana si laptele. Tot aici adaugam si condimentele dupa bunul nostru gust .

Cand pastele s-au fiert le scurgem de apa, le punem intr-un bol putin mai mare turnam peste ele amestecul de galbenusuri, smantana si lapte. Amestecam, pe urma turnam continutul din tigaia in care am calit jambonul, ardeiul si usturoiul, pe urma adaugam cascavalul razalit si la final patrunjelul taiat marunt .

Pofta buna !!!

 

 

COMENTARII (6)

Rux

Rux 1

16.09.2013, 22:58

Cred ca sunt delicioase judecand dupa ingrediente...pacat ca nu se vede bine in fotografie Bine ai venit

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

17.09.2013, 10:58

Imi place varianta ta !!!

ale_alyanna

ale_alyanna 1

20.09.2013, 15:20

era seara cand am facut fotografia dar promit ca data viitoare cand o sa fac pun mai multe fotografii .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!