Paste Carbonara

de cristeena20 in Paste, 1 Mar 2014 | 69145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet paste fettucini
  • 200 gr bacon
  • sare, ulei de masline
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cutie smantana dulce
  • busuioc verde
  • parmigiano ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (cca 5-7 minute in apa cu sare si cateva picaturi de ulei de masline). Cand sunt pe jumate fierte , ne apucam de sos.

- Baconul se taie cubulete (eu l-am cumparat asa) si se pune in tigaie sa se prajeasca. Cand e prajit adaugam in tigaie pastele fierte gata scoase din apa  si saltam de cateva ori la foc mare.

- dam focul la minim  si intr-un bol amestecam galbenusurile cu putina apa fierbinte in care au fiert pastele si apoi adaugam smantana dulce . Aduagam sare, piper si turnam peste pastele cu bacon. La foc mic amestecam bine pana devine putin cremos . Nu lasam mult sa nus e branzeasca oul. Stingem si adauagam parmigiano ras si busuioc verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste Carbonara-0
Paste Carbonara-1
Paste Carbonara-2
Paste Carbonara-3
Paste Carbonara-4
Paste Carbonara-5
Paste Carbonara-6
Paste Carbonara-7
Paste Carbonara-8

COMENTARII (14)

simona72 1

01.03.2014, 12:15

Preferatele mele!!

cristeena20 1

01.03.2014, 16:50

Va multumesc

Panacris 1

17.03.2015, 07:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41