Paste cu branza la cuptor

de Swanheart in Paste, 3 Oct 2009 | 118004 vizualizari

 

Sunt un deliciu, atat calde, cat si reci, a doua zi. Practic e o reteta pe care am inventat-o eu (adica nu am luat-o de nicaieri, nu stiu daca exista sau nu), folosind ingredientele pe care le-am avut in casa.
E o reteta care chiar trebuie incercata.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de paste (eu folosesc taitei lati)
  • 400 gr. branza feta
  • 3 oua
  • 100 gr. unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza la cuptor:

Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce sunt fierte, se spala si se scurg de apa. Intr-un vas, se amesteca pastele cu branza feta data pe razatoare, cu cele 3 oua si cu untul topit (eu il bag la microunde).

Se unge un vas yena cu unt, se pun pastele, si se dau la cuptor la 180 gr. Se lasa pana se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

cred ca se poate folosi si branza telemea, dar feta se topeste foarte frumos, si este cremoasa.

2

pastele nu trebuie fierte prea tare, pentru ca au un gust prea apatos. Am patit-o eu o data, si nu mi-au placut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8200
retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8201
retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8202
retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8206
retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8207
retete culinare - Paste cu branza la cuptor 8208

COMENTARII (9)

007alina 1

08.01.2015, 18:34

Auzi la ea. cica ea le-a inventat . Reteta asta o stiu de mai bine de 20 de ani ,doar ca eu le prefer dulci si folosesc branza dulce , mai pun ceva arome gen rom sau amareto+ zahar. (cica inventia ei )

Lina24 1

14.02.2016, 15:21

marcela1979 1

21.04.2016, 19:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55