Paste cu broccoli si piept de pui

de Tuxedo in Farfalle, 22 Mai 2013 | 6355 vizualizari

 

Intotdeauna mi-au placut pastele, sub orice forma. Acestea sunt unele din preferatele mele, le puteti face cu ciuperci in loc de carne de pui daca sunteti vegetarian. Cu o singura precizare, sunt bune atunci cand le faceti deorece sosul alb se va ingrosa destul de mult pana a doua zi iar broccoli se poate inlocui cu altceva, daca nu sunteti bun prieteni cu aceasta leguma :-), sa zicem, vinete fripte sau dovlecei ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet farfalle
  • 300 gr broccoli
  • 1 conserva mica mazare (sau mazare verde) 150 - 200 gr
  • 400 gr piept de pui
  • Sos alb:
  • 2 linguri faina
  • 60 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • parmezan (optional) pentru pus deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu broccoli si piept de pui:

Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dam intr-un jet de apa rece si le punem intr-un castron incapator.

In timp ce fierbem pastele putem sa oparim si broccoli (sau ii putem face pe abur), doar 7 minute, altfel se vor inchide la culoare. ii scurgem bine de apa si ii punem peste paste.

Pieptul de pui sau pulpele, le dam cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si le frigem intr-o tigaie teflonata pana devin usor aurii.

Daca folosim mazare congelata, o fierbem si pe aceasta separat. O scurgem bine de apa si o adaugam peste paste.

Sosul alb:

De fapt acest sos este un sos bechamel si se face foarte usor.

Intr-o craticioara topim untul si punem apoi faina amestecand rapid sa se omogenizeze. Turnam apoi treptat laptele cald peste faina si amestecam cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza. Lasam sa fiarba la foc mic (mestecand continuu) aprox. 7-8 minute. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa dar nu foarte gros (ca la ciulama) el trebuie sa fie mai lichid. Asezonam cu sare si piper (daca aveti piper alb ar fi ideal, ii va da o savoare aparte). Tragem craticioara de pe foc si lasam sosul sa se racoreasca putin apoi adaugam smantana.

Amestecam pastele cu legumele, carnea si cu sosul alb, asezonam cu sare si piper dupa gust iar deasupra putem sa presaram parmezan ras.

Este un fel de mancare rapid, nu dureaza mai mult de 30 de minute sa il preparati, usor si delicios!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu broccoli si piept de pui 230218
retete culinare - Paste cu broccoli si piept de pui 230219

COMENTARII (15)

Rocsi 1

22.05.2013, 20:18

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:11

foarte gustoase

Xandrinne 1

03.02.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29