Paste cu carne de vita

de Tuxedo in Spaghete, 11 Apr 2013 | 4016 vizualizari

 

Aceasta este reteta mamei si noua ne place extrem de mult. Cand facem cate o supica de vacuta, scoatem carnea din supa si o facem cu paste. Cel mai bine iese cu tagliatele (pastele acelea late ca niste taitei) si merge si cu alta carne de vaca daca nu aveti rasol. Are un gust aparte, nu cade greu si se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • un rasol de vaca de 400 – 500 gr
  • 1 ceapa mare
  • 500 ml supa/apa
  • o ceasca de ulei
  • 500 ml suc de rosii sau piure de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru
  • oregano (optional)
  • 1 pachet de spaghete/ tagliatele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita:

Se fierb pastele in apa cu sare, se spala apoi intr-un jet de apa rece si se scurg bine in sita.

Pentru sos, tocam ceapa marunt si o innabusim in ulei pana cand este aproape topita, adaugand din cand in cand supa de legume, sau apa fierbinte.

Cand ceapa este gata, adaugam sucul de rosii (care ar trebui sa fie mai gros) , sarea, piperul si cimbrul si lasam sa fiarba la foc mic. Daca va place oregano, puteti sa folositi cat va place, cam 1/2 lingurita, iar cimbru cat luati intre doua degete (sau mai mult dupa gust).

Carnea fiarta se toaca marunt cu un cutit sau in robotul de bucatarie (eu o fac in robot si iese aproape ca o pasta) si se adauga sosului de rosii. Se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand cu o lingura ca sa nu se lipeasca.

Cand sosul a scazut, dar nu foarte tare il turnam peste paste, amestecam si bagam cratita in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru maxim 20 de minute.

Se serveste cu parmezan sau mozzarella rasa daca doriti!

Sunt delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Lau 1

11.04.2013, 21:16

place

Rocsi 1

11.04.2013, 22:54

Super bune

feliciacristea46 1

12.04.2013, 01:14

bune, super bune, excelente si nemaipomenite !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos pesto si fasii de pui pe gratar