Paste cu carne de vaca

de Tuxedo in Spaghete, 11 Apr 2013 | 1332 vizualizari

 

Aceasta este reteta mamei si noua ne place extrem de mult. Cand facem cate o supica de vacuta, scoatem carnea din supa si o facem cu paste. Cel mai bine iese cu tagliatele (pastele acelea late ca niste taitei) si merge si cu alta carne de vaca daca nu aveti rasol. Are un gust aparte, nu cade greu si se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • un rasol de vaca de 400 – 500 gr
  • 1 ceapa mare
  • 500 ml supa/apa
  • o ceasca de ulei
  • 500 ml suc de rosii sau piure de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru
  • oregano (optional)
  • 1 pachet de spaghete/ tagliatele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vaca:

Se fierb pastele in apa cu sare, se spala apoi intr-un jet de apa rece si se scurg bine in sita.

Pentru sos, tocam ceapa marunt si o innabusim in ulei pana cand este aproape topita, adaugand din cand in cand supa de legume, sau apa fierbinte.

Cand ceapa este gata, adaugam sucul de rosii (care ar trebui sa fie mai gros) , sarea, piperul si cimbrul si lasam sa fiarba la foc mic. Daca va place oregano, puteti sa folositi cat va place, cam 1/2 lingurita, iar cimbru cat luati intre doua degete (sau mai mult dupa gust).

Carnea fiarta se toaca marunt cu un cutit sau in robotul de bucatarie (eu o fac in robot si iese aproape ca o pasta) si se adauga sosului de rosii. Se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand cu o lingura ca sa nu se lipeasca.

Cand sosul a scazut, dar nu foarte tare il turnam peste paste, amestecam si bagam cratita in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru maxim 20 de minute.

Se serveste cu parmezan sau mozzarella rasa daca doriti!

Sunt delicioase!

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

Lau 1

11.04.2013, 21:16

place

Rocsi 1

11.04.2013, 22:54

Super bune

feliciacristea46 1

12.04.2013, 01:14

bune, super bune, excelente si nemaipomenite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55