Paste cu chiftele si sos de rosii

de susu in Spaghete, 10 Dec 2010 | 3778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • Cativa catei de usturoi
  • Verdeata
  • Condimente (curry, boia, condimente pentru pui)
  • Putina menta proaspata
  • 1 felie paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • spaghete
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • Pentru sos:
  • Cateva fire de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • Rosii in sos
  • Cimbru
  • Busuioc proaspat
  • Vegeta
  • Condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu chiftele si sos de rosii:

Spaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina “al dente”, adica fierte pe jumatate. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se stropesc cu putin ulei de masline si apa rece.

Carnea toccata se amesteca cu oul, painea, usturoiul, niscaiva condimente, putina menta toccata, verdeata si morcovul. Se formeaza chiftele si se prajesc sau se coc la cuptor. Se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga condimente si rosiile pasate. Adaugam chiftelutele prajite si mai lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Lasam sa se lege putin sosul si servim impreuna cu spaghete.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu chiftele si sos de rosii 69947
retete culinare - Paste cu chiftele si sos de rosii 69948
retete culinare - Paste cu chiftele si sos de rosii 69949
retete culinare - Paste cu chiftele si sos de rosii 69950

COMENTARII (12)

ela 1

11.12.2010, 01:05

am pus eu furculita lipsa

kamy 1

11.12.2010, 10:25

ce-mi plac pastele cu orice,dar ca si tie,alea cu sos alb ...nu dar bolognese sunt tot cu sos de rosii si carne tocata carbonara sunt albe...nu-mi plac

susu 1

12.12.2010, 08:20

Scuze Camy, le-am incurcat, ai dreptate insa alea cu sos alb tot nu-mi plac oricum s-ar numi ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L