Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

de adela1981 in Paste, 15 Feb 2012 | 2217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela 
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel  
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii 
  • sare,
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor:

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul  batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot  2- 3 min.

Scoatem chiftelutele din cuptor  si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min ducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Se servesc  cu paste!!

 

TIPS-URI

1

Data viitoare  voi adauga busuioc  sosului, acuma nu am mai avut :)

RETETA IN IMAGINI

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor-0
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor-1
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor-2
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor-3

COMENTARII (10)

adela1981

adela1981 1

15.02.2012, 21:53

Multumesc!!
Da sunt pentru tine Gabitza!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

15.02.2012, 22:12

foarte bune

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 12:53

ms ms ms ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!