Paste cu creveti si sos picant

de Sylvia in Fructe de mare, 1 Noi 2012 | 9353 vizualizari

 

Nu am mai reusit sa ajung la blogul meu sau aici la voi de o suta de ani si sincera sa fiu nici nu pot sa evoc mereu doar lipsa de timp, dar viata mea de cand am devenit bucatar profesionist si lucrez in domeniu s-a schimbat enorm, sunt mereu pe fuga undeva, zilele si saptamanile au o alta dimensiune. Lucrez adesea numai seara deci de la ora 19 incepe ziua mea, we nu mai exista mai zilele libere in timpul saptamanii cand toata lumea lucreaza …..mereu trebuie sa ma organizez ca in putinul timp liber sa rezolv treburlie casnice care imi luau enorm de mult timp si inainte. Dar daca raman 15-20 minune imi fac mereu timp sa experimentez o noua reteta ca reteta de azi pe care o propun ca una usor de facut si excelenta la gust

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 60 de grame de paste de persoana ( stiu ca unii zic 100 dar e prea mult …)
  • cate 4 creveti de persoana,
  • sos de tomate cu busuioc,
  • pasta de ardei iute,
  • smantana lejera,
  • sare de mare,
  • usturoi,
  • piper,
  • ulei de masline si busuioc verde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti si sos picant:

Daca auziti de paste cu creveti va ganditi cel mai adesea la clasicul sos cu ulei de masline, busuioc si usturoi, sau pesto…..dar combinatiile sunt nenumarate. Puteti sa testati paste cu smantana si usturoi si creveti, paste cu sos de sofran si creveti sau acest sos picant pe care il propun.

Timp de realizare 10-12 minute, de asta iubesc reteta !

Preparare : pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa , cu putina sare. Nu puneti niciodata ulei deoarece se face o pelicula care impiedica apoi absortia sosului in paste . Separat intr-o tigaie mare neaderenta puneti putin ulei de masline , usturoi tocat marunt si crevetii ( eu folosesc mai mereu creveti cruzi congelati care sunt gri la culoare, mi se par mai zemosi si mai gustosi ). Deindata ce crevetii devin roz adaugam 2-3 linguri de sos de tomate cu busuioc , o lingura de smantana lejera si o jumate de polonic de apa de la paste. Lasam sa clocoteasca 2 minute si adaugam pastele care mai au un minut doua pana sa fie al dente dar e preferabil ca ultimele doua minute sa fiarba in sos sa absoarba aromele.

 Un alt secret la paste este sa nu le clatiti cu apa rece care bruscheaza consistenta lor, le intareste, le luati pur si simplu cu o spatula sau o paleta din apa clocotita si le puneti in sos. Sunt gesturi simple dar care schimba mult la gust. Lasati pastele sa clocoteasca doua minute in sos, asezonati cu sare, piper si pasta de ardei iute. La final le aranjati in farfurie si le serviti cu busuioc verde presarat deasupra. Pofta buna si multe imbratisari de la mine !!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

fierbeti pastele intr-o cantitate mare de apa dar fara ulei, uleiul formeaza o pelicula pe paste care impiedica aderarea sosului

2

nu clatiti pastele cu apa rece, socul termic le face sa se intareasca si sosul nu mai patrunde la interior, luati-le cu o paleta din apa clocotita si puneti-le direct in sos

3

lasati pastele sa fiarba 2-3 minute in sosul preparat, asa vor absorbi mai mult sos si aroma, daca sosul scade prea tare adugati apa in care au fiert pastele , aceste trei mici secrete va asigura prepararea unor paste deliciase.

RETETA IN IMAGINI

Paste cu creveti si sos picant-0
Paste cu creveti si sos picant-1
Paste cu creveti si sos picant-2

COMENTARII (21)

Sylvia 1

20.11.2012, 20:59

ma bucur ca va place !

Timi 1

29.11.2012, 07:25

felicitari, arata super bine!

cristeena20 1

16.06.2013, 12:50

excelente!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04