Paste cu fructe de mare si somon

de Sylvia in Paste, 21 Ian 2014 | 2937 vizualizari

 

De cate ori sunt in criza de timp si trebuie sa prepar ceva in 10 minute ma gandesc mereu la fructe de mare si la paste sau orez cu fierbere rapida, e pur si simplu rapid si delicios.

In reteta aceasta vroiam sa testez un alt fel de sos gen pesto acela facut din ierburi aromate, ulei de masline, cativa muguri de pin si ….o felie de paine uscata macinata mai grosier. Vazusem undeva paste cu miez de paine uscat si am vrut sa testez, pot sa va spun ca merita, e bestial…aduce un plus de crocant si textura , sa il testati cand aveti ocazia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane am folosit
  • 130 grame de paste eu am pus castellane de la Barilla dar folositi orice paste de calitate ( Barilla sunt dupa parerea mea pastele industriale cele mai de calitate eu prefer sa cumpar paste proaspate sau uscate italiene adevarate…daca daca nu am am de rezerva Barilla si sunt multumita de ele ) .
  • In plus mai aveti nevoie de 125 grame de somon ( stiu ca aveam o bucata mica ramasa )
  • cativa creveti,
  • cateva inele de calamar,
  • scoici optional,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 linguri bune de pesto ( eu il fac mereu in casa si pt cel cu fructe de mare pun usturoi in plus) ,
  • 2 linguri de rosii decojite tocate fin,
  • patrunjel si busuioc din belsug, putin vin alb,
  • o tija de telina,
  • pasta de ardei iute sau ardei iute tocat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare si somon:

Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute  si pesto si lasam pret de 2-3 minute .

Adaugam apoi pastele care abia au fiert 3  minute, punem sosul de rosii cu rosiile taiate marunt, usturoi, pesto daca mai trebuie si un polonic mic de apa in care au fisrt pastele. Pastele le luati cu o spatula perforata direct din apa clocotita si le puneti in sos nu trebuie stoarse sau clatite inainte asta este o greseala ….

Se adauga crevetii eu am avut cruzi decorticati si se mai las pret de 2 minute. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare daca mai trebuie, putin piper, se inchide fosul si se adauga o mana mare de patrunjel si busuioc verde.

Se servesc fierbinti alaturi de o apa minerala sau unvin alb in functe de preferinte, va doresc pofta mare !!!  

Pesto facut cu miez de paine uscat e un vis, trebuie sa il testati sa simtiti acea nota crocanta care se completeaza perfect cu pastele ….

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu fructe de mare si somon-0
Paste cu fructe de mare si somon-1

COMENTARII (18)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:33

arata grozav

xana

xana 1

27.01.2014, 18:55

Cu siguranta e o combinatie minunata, o sa tin cont data viitoare cand vreau ceva rapid si bun!

Panacris

Panacris 1

19.06.2014, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!