Paste cu ghebe si sos de rosii

de Rocsi in Paste, 30 Noi 2015 | 947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii rosii decojite intregi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu ghebe in sare
  • 300 gr penne (eu am folosit fara ou)
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite rase ierburi de provence
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ghebe si sos de rosii:

Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosiile le punem in blender si le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usuroiul si ghebele.
Le sotam 2-3 minute la foc micut, apoi adaugam rosiile si sosul de legume.
Amestecam bine, adaugam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit 5-7 minute.
Spre final dam gust cu sare, piper si ierburile de provence.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, o transferam pe foc.
Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le fierbem 8-10 minute.
Le scurgem cand sunt gata, turnam sosul peste si le amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem pastele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura porivita, pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le servim calde.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu ghebe si sos de rosii 414834
retete culinare - Paste cu ghebe si sos de rosii 414835
retete culinare - Paste cu ghebe si sos de rosii 414836

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.12.2015, 19:45

Multumesc Ruxy

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Pai ia de mananca Ela )

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D