Paste cu legume

de Sylvia in Penne, 1 Feb 2010 | 6032 vizualizari

 

Va propun aceasta reteta simplu de realizat si delicioasa, excelenta si pentru programele alimentare pentru slabit pentru ca respecta un principiu simplu: nu combina pastele cu carnea sau lactatele. Desi ador combinatie de paste cu carne...evit sa o fac cat pot de mult pentru ca am observat din alimentatia mea ca daca se respecta ca regula de baza cateva principii alimentare, se pot pierde kilogramele si fara diete severe.

 

INGREDIENTE

  • o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu ,
  • o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel zucchinni,
  • 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate  daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) ,
  • o lingura ulei de masline,
  • un varf de cutit de ghimbir ,
  • putina sare,
  • piper,
  • putin busuioc la sfarsit ( daca va place)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume:

Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam 5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3 minute. In 7 maxim 9 minute legumele sunt suficient de facute si raman al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza putin gatitul. Cand sunt gata legumele, punem sarea si adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.


Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27