Paste cu piept de pui

de Angelina_Elena in Paste, 3 Sep 2012 | 15645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 g cascaval Delaco Sofia
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui:

Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si morcovul.

Ceapa si ardeiul le tocam marunt.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si ardeiul si lasam sa se inmoaie.

Peste ceapa si ardei adaugam conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa fiarba cca. 5 minute apoi adaugam carnea tocata cu morcovul si usturoiul.

Amestecam continuu, pana cand carnea se albeste.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas punem pastele, sosul de carne si amestecam.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem un vas de lut/yena cu putin unt si punem jumatate din cantitatea de paste, un strat de cascaval, pastele ramase iar la final cascavalul ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand cascavalul se topeste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Scoici" cu chiftelute