Paste cu piept de pui in sos

de adasev12 in Penne, 30 Iul 2011 | 6030 vizualizari

 

sunt fan paste...ce sa fac????am in camara vreo 10 pachete de paste , de tot felul....

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui, cam 300 g
  • o ceapa
  • 2 catei d eusturoi
  • jumatate   de ardei( astia sunt imensi aici...dar daca sunt mai mici merge unul intreg)
  • 2 rosii proaspete
  • 100 ml iaurt natural gros
  • sare, piper, curry, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel
  • o lg-ita  amidon
  • paste, cam 300 g ( eu  am pus rigatoni de data asta)
  • optional parmigiano ( la reteta asta nu se cere in mod normal, dar pt amatori....ca mine de ex...merge)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui in sos:

Pieptul se taie  cubulete  si se caleste  cu ceapa taiata marunt in ulei de masline...

Se adauga apoi usturoiul maruntit si rosiile cubulete, ardeiul taiat felii subtiri si mai lungi, busuioc, cimbru, oregano

Se potriveste de sare si se acopera cu o cana de apa , se lasa pana se face carnea...nu foarte  mult, ca se face repede...

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu ulei si sare...cam 10 min. ( mie imi plac fierte bine...asa ca le las de obicei cam 15 min)...

Cand e gata mancarica, se desface amidonul cu apa si se pune peste, ca sa se formeze sos...mie imi place  sa fie mult sos, asa ca las mai multa apa.

Se opreste focul si se lasa sub capac cateva minute.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra, si cum spuneam mai sus...daca vreti neaparat parmigiano...de ce nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno