Paste cu porc si ghebe

de Rocsi in Paste, 14 Apr 2014 | 1073 vizualizari

 

O noua retete pregatita cu paste Hutton. De aceasta data o reteta cu carne, ghebe si sos de rosii super delicioasa, dar daca tineti post o puteti pregati dupa sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu porc si ghebe:

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza.
Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt.
Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.
Intr- tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele.
Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.

Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.
Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar.
Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul).
La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.
Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei.
Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi).
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311369
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311370
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311371
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311372
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311373
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311374
retete culinare - Paste cu porc si ghebe 311375

COMENTARII (36)

Rocsi 1

21.04.2014, 20:42

Bianca

JulyCris 1

24.04.2014, 19:41

Arata super!

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Multumesc July

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D