Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

de mirela0911 in Pui, 26 Mai 2016 | 1436 vizualizari

 

Este un sos delicios, un sos care impreuna cu carnea si ciupercile, alaturi de paste, poate constitui o masa satioasa la pranz, sau chiar la cina.

 

INGREDIENTE

  • 4 lg ulei de masline
  • 1 buc. piept de pui dezosat
  • 6-8 ciuperci champignon
  • sare, piper
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 lg unt
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg faina
  • 2 cani cu apa
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • sare, piper, boia
  • 2 lg smantana
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 400 g paste fainoase
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana:

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.

Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.

In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos. 

Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.

Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc. 

Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara ce paste preferati.

2

Apa pentru sos se poate inlocui cu o supa de legume sau pui.

RETETA IN IMAGINI

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-0
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-1
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-2
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-3
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-4
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-5
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-6
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-7
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-8
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-9
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-10
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana-11

COMENTARII (22)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

26.05.2016, 22:53

AndrutzaP

AndrutzaP 1

27.05.2016, 09:25

Bunee si satioase

mirela0911

mirela0911 1

27.05.2016, 10:44

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!