Paste cu soia in sos rosu

de Anamaria7 in Paste, 8 Ian 2011 | 11264 vizualizari

 

Reteta asta a fost printre primele pe care le-am invatat in muuultele zile de post, cand eram mai mica :). De la mama mea draga

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet soia granule (eu aveam deja cubulete, am folosit asa)
  • 300gr spaghete (eu am avut chef de o forma mai dragutza :)) )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 vf de cutit de boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru, oregano
  • pasta de tomate
  • ulei pentru calit
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu soia in sos rosu:

Pastele si soia se fierb (separat) in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. In oala pentru paste puteti adauga 1 lg ulei, nu se vor mai lipi. Cand sunt gata, pastele se trec prin jet de apa rece (se mai umfla putin si nu se mai lipesc in caz ca au fiert prea tare), iar soia se scurge.

Ceapa se taie solzisori, ardeiul cubulete, rosia se feliaza. Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si ardeiul. Cand s-a muiat ardeiul punem si rosia si o lasam si pe ea sa se moaie. Apoi adaugam soia si frunza de dafin, amestecam bine, punem cata pasta de rosii consideram (eu pun cam 6 lg). Condimentam cu sare si mai lasam pe foc mic 2min. Apoi presaram oregano si cimbru, dar luam de pe foc, altfel temperatura mare va scadea intensitatea condimentelor.

Servim pastele peste care asezam compozitia de soia.

TIPS-URI

1

Trebuie sa recunosc ca merge putin ketchup... :P

2

Daca nu mancati de post, puteti rade parmezan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu soia in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gratin de broccoli cu paste si piept de pui