Paste cu somon afumat

de alinutza1983 in Spaghete, 13 Ian 2011 | 3712 vizualizari

 

O combinatie tare reusita....

 

INGREDIENTE

  • 150 gr somon afumat
  • 1 ceapa mica ( eu am folosit rosie)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/8 vin alb sec
  • 300 gr frisca nebatuta (sau smantana pentru gatit)
  • 400 gr paste ( eu aveam doar spaghetti in casa , dar merg si alt timp de paste : de ex farfalle )
  • piper proaspat macinat,
  • sare ( dupa gust )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon afumat:

1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.

2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.

3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )

Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu somon afumat-0
Paste cu somon afumat-1
Paste cu somon afumat-2

COMENTARII (12)

Cris2711

Cris2711 1

14.01.2011, 11:38

raluxas

raluxas 1

14.01.2011, 17:46

buna ideea....eu puneam doar pe niste biscuiti cu unt putin mai gras....mai schimb si eu !!!!

alinutza1983

alinutza1983 1

15.01.2011, 00:28

...multumesc bucatarasi! chiar buuuuune! zilele astea repet experienta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27