Paste cu sos de busuioc si iaurt

de Ela68 in Paste, 20 Iun 2013 | 7817 vizualizari

 

O varianta rapida de manare sunt aceste paste. Putem folosi paste proaspete facute in casa, sau daca nu, cele cumparate. Sosul se pregateste la robot, deci nu ne ramane decat se le amestecam si sa le servim imediat. Este de fapt un sos pesto, la care am adauga putin iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste ( reteta de paste proaspete aici )
  • 1 legatura mare de busuioc, sau doua daca sunt mici
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri muguri de pin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 gr iaurt
  • sare
  • 50 gr parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de busuioc si iaurt:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet, sau, daca folosim paste proaspete, 4-5 minute. Le mai gustati din cand in cand si opriti focul cand vi se par facute. Apoi le strecuram si nu le dam cu apa rece, preparam sosul si-l turnam peste paste cat inca sunt fiebinti, astfel sosul adera mult mai repede la paste.

Pentru sos, turnam in blender toate ingredientele, mai putin parmezanul  si pulsam de cateva ori pana se omogenizeaza.

Il amestecam cu pastele si servim cu parmezan deasupra. Sunt preferatele mele !

TIPS-URI

1

ingredientele pot varia ca si cantitate, unii poate prefera mai mult parmezan, sau altii, mai mult usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de busuioc si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos bolognese