Paste cu sos de rosii

de Anamaria Cook in Penne, 4 Dec 2012 | 2602 vizualizari

 

Prepar aceasta reteta cand vreau ceva rapid si delicios. Astazi am fost baby sitter pentru scumpa mea nepotica care necesita toata atentia mea si nu am avut la dsipozitie decat o jumatate de ora, cand ea dormea, sa pot prepara ceva.

 

INGREDIENTE

  • 100 g paste penne
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • o jumatate ardei gras
  • o conserva rosii in bulion
  • carnea a doi carnati proaspeti
  • 1/2 lingurita oragano
  • 1/2 lingurita paprika
  • o frunza de dafin
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii:

Formati bilute potrivite din carnea de carnati, puneti-le intr-o tava si dati la cuptor la 180C/350F/gaz 4 pentru 20 de minute.

Tocati ceapa si ardeiul marunt, pisati usturoiul si caliti in putin ulei. Cand ceapa incepe sa devina translucida adaugati paprika si oregano.

Dati rosiile printr-o sita sa indepartati cotoarele si semintele (daca aveti rosii proaspete opariti-le, indepartati coaja si semintele si taiati in bucati mici). Turnati pasta de rosii obtinuta, peste ceapa calita si amestecati bine. Cand sosul a inceput sa fiarba scoateti chiftelele din cuptor si puneti-le in sos cu frunza de dafin.

Potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba pentru 10-20 de minute La final adaugati frunzele de busuioc. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti apa si asezati frumos pe farfurie. Puneti sosul deasupra si veti obtine o minunatie pe o farfurie. :

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu sos de rosii-0
Paste cu sos de rosii-1
Paste cu sos de rosii-2
Paste cu sos de rosii-3
Paste cu sos de rosii-4
Paste cu sos de rosii-5

COMENTARII (17)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:08

ce bunatate!

_Alina_

_Alina_ 1

05.12.2012, 07:43

adry88

adry88 1

06.12.2012, 09:47

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!