Paste cu sos de vita

de laylalala in Paste, 30 Iun 2011 | 2723 vizualizari

 

Ador sa prepar paste –dar si sa le mananc :”> deoarece poti sa pui in ele aproape orice , se prepara rapid si sunt delicioase. De data aceasta m-am documentat din una din cartile mele culinare si am preparat aceste paste cu sos de vita….desi reteta este usor schimbata – imi lipseau unele ingrediente iar deoarece mi-a fost lene sa mai plec la cumparaturi am inlocuit cu altceva ce aveam prin frigider. Cu toate acestea a iesit o mancare gustoasa. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 rosie, tocata
  • 300 gr muschi de vita, taiat cubulete
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 1 cub concentrat de vita
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • 20 gr amidon alimentar amestecat cu 50 ml apa rece
  • 1 legatura patrunjel, tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de vita:

1.       Se incinge uleiul de masline intr-o cratita. Se adauga ceapa si rosia si se caleste 2-3 minute apoi se adauga carnea. Se lasa la calit totul inca 3 minute apoi se adauga laptele , vinul rosu, cubul de vita si cimbrul. Se lasa sa fiarba usor timp de 50 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 50 minute, se adauga amidonul dizolvat in apa si se lasa sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa usor.Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul tocat apoi se amesteca.

2.       Pastele se pun  la fiert in apa cu sare conform indicatilor de pe ambalaj apoi se scurg, se amesteca cu putin unt topit.

3.       Pentru servire. se impart pastele pe farfurii si se adauga deasupra sosul de vita.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu sos de vita-0
Paste cu sos de vita-1

COMENTARII (10)

Lau 1

02.07.2011, 09:23

bun

adry88 1

02.07.2011, 14:25

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04