Paste cu sos de vita

de laylalala in Paste, 30 Iun 2011 | 4716 vizualizari

 

Ador sa prepar paste –dar si sa le mananc :”> deoarece poti sa pui in ele aproape orice , se prepara rapid si sunt delicioase. De data aceasta m-am documentat din una din cartile mele culinare si am preparat aceste paste cu sos de vita….desi reteta este usor schimbata – imi lipseau unele ingrediente iar deoarece mi-a fost lene sa mai plec la cumparaturi am inlocuit cu altceva ce aveam prin frigider. Cu toate acestea a iesit o mancare gustoasa. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 rosie, tocata
  • 300 gr muschi de vita, taiat cubulete
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 1 cub concentrat de vita
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • 20 gr amidon alimentar amestecat cu 50 ml apa rece
  • 1 legatura patrunjel, tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de vita:

1.       Se incinge uleiul de masline intr-o cratita. Se adauga ceapa si rosia si se caleste 2-3 minute apoi se adauga carnea. Se lasa la calit totul inca 3 minute apoi se adauga laptele , vinul rosu, cubul de vita si cimbrul. Se lasa sa fiarba usor timp de 50 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 50 minute, se adauga amidonul dizolvat in apa si se lasa sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa usor.Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul tocat apoi se amesteca.

2.       Pastele se pun  la fiert in apa cu sare conform indicatilor de pe ambalaj apoi se scurg, se amesteca cu putin unt topit.

3.       Pentru servire. se impart pastele pe farfurii si se adauga deasupra sosul de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu kaizer si parmezan