Paste cu spanac si ricotta

de Maria68 in Paste, 2 Mai 2012 | 1970 vizualizari

 

Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  •  350g paste largi
  • 450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
  • 275g spanac
  • 50g pesmet
  • 120ml lapte
  • 60ml ulei
  • 250g branza ricotta
  • 1 catel usturoi
  • 25g Parmesan
  • sare,piper negru
  • 25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si ricotta:

Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare  scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara. 
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.

Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate  si lasam un pic pana se rumeneste branza.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu spanac si ricotta-0
Paste cu spanac si ricotta-1
Paste cu spanac si ricotta-2
Paste cu spanac si ricotta-3

COMENTARII (15)

cocolina

cocolina 1

02.05.2012, 21:40

bune paste

iri_iri

iri_iri 1

02.05.2012, 22:57

Maria68

Maria68 1

03.05.2012, 11:40

Multumesc mult pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!