Paste cu sunca si branza Emmentaler

de Krystyan Trendy in Spaghete, 15 Mai 2014 | 3105 vizualizari

 

Un preparat simplu , rapid si apetisant... ;)

 

INGREDIENTE

  • 400 spaghete
  • 1 ceapa
  • 200 g sunca Praga
  • 100 g branza Emmentaler rasa
  • 150 g smantana
  • 100 ml ulei
  • sare 25 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sunca si branza Emmentaler:

Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita.

Intre timp curatam ceapa ,o spalam cu apa rece,o taiem julien si apoi punem intr-o tigaie in care adaugam  ulei ,la calit impreuna cu sunca taiata fasii pana capata o nuanta aurie. 

 Scoatem pastele intr-o strecuratoare si lasam 5 minute la scurs,apoi  le punem intr-o cratita si le amestecam cu ceapa calita impreuna cu sunca .Adaugam branza Emmentaler ,sare dupa gust si smantana.Mai lasam cratita 5 minute pe aragaz la foc mic pana se topeste branza .

Pastele se pot servi atat calde ,cat si reci! 

 

TIPS-URI

1

puteti sa adaugati cand puneti ceapa la calit : ardei gras ,ciuperci ....dupa gustul fiecaruia ;)

RETETA IN IMAGINI

Paste cu sunca si branza Emmentaler-0
Paste cu sunca si branza Emmentaler-1
Paste cu sunca si branza Emmentaler-2
Paste cu sunca si branza Emmentaler-3
Paste cu sunca si branza Emmentaler-4
Paste cu sunca si branza Emmentaler-5
Paste cu sunca si branza Emmentaler-6

COMENTARII (23)

babi5

babi5 1

15.05.2014, 21:05

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 21:58

Va multumesc!

raluca93

raluca93 1

27.05.2014, 19:04

hmm .. delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24