Paste cu ton

de La Ancuta in Fusilli, 21 Dec 2010 | 6267 vizualizari

 

Astazi nu am avut timp sa gatesc (si nici chef :)), asa ca am facut ceva rapid, dar gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 200 ml bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 300 g paste (eu am avut fusilli)
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie.

Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa.

Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.

Scurgem tonul si il adaugam peste sos. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Potrivim de sare si piper.

Aranjam pastele pe o farfurie, punem sos deasupra si redem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici.

Si gata mancarea intr-o zi fara timp sau chef de gatit :).

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu ton-0
Paste cu ton-1
Paste cu ton-2
Paste cu ton-3

COMENTARII (22)

La Ancuta

La Ancuta 1

04.01.2011, 11:25

Dupa cum spunea si Ruxy, eu nu am prezizat ca aceasta ar fi o reteta originala italiana. Este doaro mancare rapida, penttu atunci cand iti este foame si nu ai timp de stat in bucatarie.
Asteptam retete. La multi ani!!!

alexana2008

alexana2008 1

04.01.2011, 14:18

am inteles postavaru cum sta treaba. dar si varianta originala (regionala) este f usor si rapid de preparat.
sper ca nu s-a simtit nimeni lezat.

La Ancuta

La Ancuta 1

04.01.2011, 14:30

@Alexandru nu cred ca se simte nimeni lezat (cel putin eu nu). Aici toata lumea poate sa-si spuna parerea. De foarte multe ori difera retelele, chiar si cele tipic romanesti. Dar cred ca acesta este farmecul acestui site: sa schimbam retete si pareri si cel mai important sa ne simtim bine.
O zi buna iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24