Paste cu ton, smantana si legume

de Bucataria Stefaniei in Spaghete, 17 Feb 2015 | 9173 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla si usoara, ideala pentru cina. Aveti nevoie de doar 40 de minute petrecute in bucatarie pentru a face acest preparat foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghette Barilla
  • 1 conserva cu ton maruntit in ulei
  • 200 g smantana 12-20% grasime
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g mix de legume congelate
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • sare si piper
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton, smantana si legume:

Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine.

In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul zdrobit, se lasa pentru maxim 30 de secunde si se adauga legumele congelate. Se acopera si se lasa la fiert pana cand legumele se dezgheata.

Se adauga vinul si apa, se amesteca si se lasa la fiert pentru 3-4 minute dupa care se adauga smantana. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu. Sosul nu trebuie sa devina foarte cremos. Se adauga tonul cu tot cu ulei, sarea, piperul si oregano, dupa care se mai tin putin la sfarait pentru aproximativ 5 minute.

Se opreste focul iar pastele fierte si unse cu ulei de masline se pun peste sosul de smantana cu ton, se amesteca bine si se lasa la odihnit pentru aproximativ 5 minute dupa care se pot servii cu parmezan ras.

Sunt o nebunie!

Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton, smantana si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si ciuperci