Paste cu varza si carne

de - TABITA - in Porc, 10 Mai 2013 | 3023 vizualizari

 

Prima data am mancat aceasta mancare acum cateva luni la o prietena si mi s-a parut interesanta combinatia.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 500 g carne de porc
  • 200 g paste (penne)
  • 1 catel de usturoi
  • ierburi de provence
  • 1 lingura pasta de ardei iuti
  • 3-4 linguri pasta de tomate sau ketchup
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu varza si carne:

Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence si se pune in uleiul incins sa se patrunda putin, 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte. Apoi se adauga 2 cesti cu apa se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se taie varza. Se piseaza (zdrobeste) usturoiul.

Cand apa scade la jumatate, se verifica carnea e aproape gata sau daca s-a inmuiat si se adauga varza. Se lasa putin sa se inmoaie, apoi se intoarce si se amesteca cu carnea.

Daca e necesar se mai adauga sare. Se pune pasta de ardei, pasta de tomate sau ketchup, cimbru si se mai lasa cateva minute. La final se adauga usturoiul zdrobit si se stinge focul.

Daca va place, puteti servi cu smantana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu varza si carne 226791
retete culinare - Paste cu varza si carne 226792
retete culinare - Paste cu varza si carne 226793
retete culinare - Paste cu varza si carne 226794
retete culinare - Paste cu varza si carne 226795
retete culinare - Paste cu varza si carne 226796
retete culinare - Paste cu varza si carne 226797
retete culinare - Paste cu varza si carne 226798
retete culinare - Paste cu varza si carne 226799
retete culinare - Paste cu varza si carne 226800

COMENTARII (33)

- TABITA - 1

11.05.2013, 00:20

Rocsi

loredanaaa 1

11.05.2013, 00:37

asa facea mama,bun

- TABITA - 1

11.05.2013, 01:27

E bun. Eu nu mai mancasem pana acum.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D