Paste cu vinete si dovlecel

de Anamaria7 in Spaghete, 26 Iun 2010 | 10990 vizualizari

 

Reteta e dupa o idee de-a Laurei Adamache, eu am adaugat si dovlecel si am schimbat condimentele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel potrivit
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • cimbru, oregano, busuioc (preferabil proaspete)
  • pasta de rosii (eu am folosit o pasta de rosii si ardei facuta in casa)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu vinete si dovlecel:

Vinata se taie fasii de cca 5cm lungime si 1,5cm grosime (sau cubulete, dupa preferinta), iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se sareaza si se pipereaza si se lasa la scurs intr-o sita.

Intre timp se taie ceapa marunt si usturoiul in feliute.

Intr-o tigaie incinsa se rumenesc bine bucatile de vanata si dovlecel, apoi se aseaza la scurs pe un servet de hartie. In uleiul ramas se caleste usturoiul; cand e rumenit se scoate pentru ca daca nu se arde, se caleste ceapa, se adauga bucatile de vanata si dovlecel si din nou usturoiul. Se lasa inca putin la calit, apoi se adauga si pasta de rosii si condimentele.

Se potriveste de sare si piper si se serveste cu spaghete.

TIPS-URI

1

Eu le-am facut de post, dar sunt sigura ca daca razi putina branza/cascaval peste amestec sunt grozave :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu vinete si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata