Paste de casa

de lira in Paste, 20 Sep 2010 | 5398 vizualizari

 

Dupa portia de paste cu spanac, m-am hotarat sa mai fac si o portie ceva mai mare de paste simple.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400-500 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Procedeul e acelasi ca si la Taiteii de casa cu spanac. Se pun toate intr-un bol, se amesteca pana devine un aluat omogen. Chestia cu gramajul la faina e oarecum relativa. Puneti faina pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine. Gramajul difera putin si in functie de marimea oualor.

Regula zice ca proportie e 1 ou - 100 g faina.

Aluatul se framanta pana se omogenizeaza, dupa care il bagam prin masina de taitei. Daca nu aveti, puteti sa faceti foaia si cu sucitorul.

O parte din aluat l-am facut Tagliatelle. Am pus masina pe grosimea 6, pentru ca pastele sa aiba consistenta.

Dupa ce am taiat pastele le-am mai dat putin prin faina sa nu se lipeasca, dupa cae le-am pus la uscat.

Alta parte din aluat s-a transformat in Farfalle, acele paste fundite. Modelul e luat de la Jamie Oliver.

Aluatul se taie fasii de 6-7 cm cu o rotita zimtata. Fasiile le taiem cu o rola de pizza la o latime de 2-3 cm.

Dreptunghiurile formate ca sa devina fundite, pur si simplu le strangem la mijloc cu degetele ca sa se adune.

Si in sfarsit, si dintr-o ultima parte din aluat am facut Urechiuse. Niste paste marunte care bunica le folosea mereu la o supa cu afumatura. Taiem aluatul pastratele de 2 cm, dupa care pliem pastratele pe diagonala, iar una din laturi o rasucim pe interior. Dupa ce m-am chinuit sa le fac pe toate a venit mama sa imi spuna ca de fapt ambele laturi trebuiau rasucite pe interior. Oricum si varianta mea a iesit foarte frumoasa. :)
Din lista de paste am uitat de spaghete, si chiar daca era sa le fac imi trebuia ceva mai mult aluat.

Pentru Spaghete, aveti nevoie neaparat de masina de paste. Aluatul trebuie sa fie pe grosimea 4, dupa care il dati prin fanta de taitei subtiri si veti obtine cele mai frumoase si rotunde spaghete la care v-ati gandit.

Cand o sa mai fac o sa pun un update la aceasta postare si cu ceva poze.

Cam asta ar fi la capitolul paste. Eu ador pastele de casa, sunt mult mai consistente decat cele cumparate, desi e ceva de lucru cu ele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste de casa 51883
retete culinare - Paste de casa 51884
retete culinare - Paste de casa 51885
retete culinare - Paste de casa 51886
retete culinare - Paste de casa 51887

COMENTARII (11)

La Ancuta 1

20.09.2010, 20:04

danis 1

21.09.2010, 17:11

pastele de casa nu se compara cu celel din comert

Laly 1

21.09.2010, 18:09

Superbe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D