Paste de casa

de lira in Paste, 20 Sep 2010 | 10952 vizualizari

 

Dupa portia de paste cu spanac, m-am hotarat sa mai fac si o portie ceva mai mare de paste simple.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400-500 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Procedeul e acelasi ca si la Taiteii de casa cu spanac. Se pun toate intr-un bol, se amesteca pana devine un aluat omogen. Chestia cu gramajul la faina e oarecum relativa. Puneti faina pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine. Gramajul difera putin si in functie de marimea oualor.

Regula zice ca proportie e 1 ou - 100 g faina.

Aluatul se framanta pana se omogenizeaza, dupa care il bagam prin masina de taitei. Daca nu aveti, puteti sa faceti foaia si cu sucitorul.

O parte din aluat l-am facut Tagliatelle. Am pus masina pe grosimea 6, pentru ca pastele sa aiba consistenta.

Dupa ce am taiat pastele le-am mai dat putin prin faina sa nu se lipeasca, dupa cae le-am pus la uscat.

Alta parte din aluat s-a transformat in Farfalle, acele paste fundite. Modelul e luat de la Jamie Oliver.

Aluatul se taie fasii de 6-7 cm cu o rotita zimtata. Fasiile le taiem cu o rola de pizza la o latime de 2-3 cm.

Dreptunghiurile formate ca sa devina fundite, pur si simplu le strangem la mijloc cu degetele ca sa se adune.

Si in sfarsit, si dintr-o ultima parte din aluat am facut Urechiuse. Niste paste marunte care bunica le folosea mereu la o supa cu afumatura. Taiem aluatul pastratele de 2 cm, dupa care pliem pastratele pe diagonala, iar una din laturi o rasucim pe interior. Dupa ce m-am chinuit sa le fac pe toate a venit mama sa imi spuna ca de fapt ambele laturi trebuiau rasucite pe interior. Oricum si varianta mea a iesit foarte frumoasa. :)
Din lista de paste am uitat de spaghete, si chiar daca era sa le fac imi trebuia ceva mai mult aluat.

Pentru Spaghete, aveti nevoie neaparat de masina de paste. Aluatul trebuie sa fie pe grosimea 4, dupa care il dati prin fanta de taitei subtiri si veti obtine cele mai frumoase si rotunde spaghete la care v-ati gandit.

Cand o sa mai fac o sa pun un update la aceasta postare si cu ceva poze.

Cam asta ar fi la capitolul paste. Eu ador pastele de casa, sunt mult mai consistente decat cele cumparate, desi e ceva de lucru cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rigate tricolore cu sos rosu