Paste în crustă de vinete

de simonacallas in Paste, 28 Mar 2014 | 2255 vizualizari

 

Pare intimidant, dar nu e :) Deşi are mai multe etape, această reţetă utilizează operaţiuni simple, iar rezultatul este impresionant.

 

INGREDIENTE

  •  225 g paste Cornetti Rigati (sau alte paste mici)
  •  2 vinete potrivite, spălate şi tăiate pe lungime în felii groase de 6-7 mm
  •  1 ceapă galbenă, curăţată şi tocată mărunt
  •  1/2 cană morcovi baby tăiaţi în felii subţiri
  •  1/2 cană boabe mazăre
  •  1/2 cană boabe de porumb
  •  50 g ciuperci tocate
  •  50 g brânză telemea dată pe răzătoarea fină
  •  30 g răzătură de parmezan
  •  3 linguri pastă tomate concentrată
  •  1/2 cană apă
  •  câteva frunze de busuioc
  •  ulei de măsline
  •  sare
  •  piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste în crustă de vinete:

1. Feliile de vinete se coc pe grill, se sărează şi se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se lasă deoparte.

2. Într-o tigaie, se călesc ciupercile şi ceapa, până când devin aurii; apoi se adaugă pasta de tomate şi apa şi se lasă la foc mic circa 20 minute.

3. Între timp, se pune un vas cu apă şi sare la fiert. Când dă în clocot, se introduc pastele şi se fierb până aproape de „al dente”, pentru că ele se vor mai coace în cuptor. Se scurg şi se lasă deoparte.

4. Se adaugă în sos mazărea, morcovii şi porumbul şi se mai fierbe, la foc mic, 10 minute. Dacă sosul devine prea gros, se mai adaugă puţină apă din vasul în care s-au fiert pastele. Se asezonează cu sare, piper (după gust) şi frunzele de busuioc tocate. Se amestecă sosul cu pastele, brânza telemea şi jumătate din parmezan.

5. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.

6. Se unge o formă termorezistentă (diametrul de 15 cm) cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Se aşază feliile de vinete în interiorul formei, în aşa fel încât să îmbrace baza şi pereţii, marginea lor rămânând liberă. Se pune compoziţia în formă, apoi se acperă cu marginile vinetelor. Deasupra se aşază încă 1-2 felii.

7. Se coace la foc mediu timp de 30-40  minute.

8. Se lasă să se odihnească minim 15 minute înainte de a se scoate din formă. Se serveşte cu parmezan ras deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste în crustă de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:24

laura_n 1

28.03.2014, 16:46

foarte frumos, de efect!

simonacallas 1

28.03.2014, 20:38

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste primaveratice